Thursday, April 19, 2012

Mohd Faiz Haziq Sayuthi :)



Mohd Faiz Haziq b Sayuthi

alkisah cerita pasal budak nie , suke sgt maen TALKING TOM dlm phone aku smpai ngilai teruk dibuatnyer ! kalau x abes bateri phone aku memang x sah lah . mamat nie baru berusia 4 tahun , kalau x silap aku lah and hobi die lebey kurang same je ngan aku iaituuuu suke geget org . tp kalau die geget aku , seminggu jugak ah love bitenyer =='' . nak dijadikan cter , aku berborak dengan nenek aku yg ngah sibuk menjahit something (aku pon x pasti ape) . at the same time , mamat nie pon ade and die ngah sibuk jugak maen gunting . nenek aku cter lah psl mamat yg sebok maen gunting tu . nak dijadikan cter , ade satu ari nie , brg2 dlm peti ais smue terjatuh kua dri peti ais . nenek aku mmg x ah nk tunduk utk kutip smue2 tu last2 beliau minx lah tlg mamat nie kutipkan . yg xley blahnyer , bole plak mamat nie ckp cmnie : 

''nape tok bg jatuh nie ? laen kali jgn buat dah . bertuah pnye tok''

atoyai , bertuah pnye cucu . dgr je cter nenek aku tu , terus terkua satu word dri mulut ak - ''pungkuk hang''. errr , sorry to say mmg aku x sengaje ckp mcm tu . alhamdulillah , naseb baek mamat tu x dgr ape yg aku ckp . ble dah bosan kat stu , aku pon minx dri nak balik uma . lepas je salam ngan nenek aku , mamat tu terus tggl gunting die and jerit2 ''pungkuk hang'' byk2 kali smpai laa die dah x nmpk aku kat depan mate die . aku mati-matian ingat die x dgr tp rupe2nyer die pasang telinga gak ohh ! siyes ckp xde niat lgsg nak aja mamat tu ckp cmtu ! 

ternyate budak2 zaman skrg cepat tangkap ape yg kite ckp and bole ckp semula mende tu kat kite . minx ampun byk2 lah kat parents die ! tbe2 aku risaukan teaching practicum aku . cner pon aku kene jge smue percakapan aku , bkn bole maen ckp lepas je kan ? tp , bole ke ? mampu ke aku ? aaarrggghhh !

p/s : sumpah kau comel lah mamat tecik , tp watch out your word , aku rase nak geget kau sampai lumat je lah ! ==''

2 comments:

  1. haaaa..lawak2..
    dasyat jugak ye dak2 zmn skrng...[mcm la kite budk2 zmn dulu kan..:P]

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah yeah , we should watch out our word !

      Delete